Voorbereiding Ca. 40 min
Baktijd: ong. 20 min.

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 1 pakje MOIN biologisch bladerdeeg vegan
  • 650 g pompoen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • 1 el aceto balsamico 
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 1 tl rozemarijn (gewreven)
  • steenzout

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. 
2. Schil en ontpit de pompoen en snij in blokjes van 2 cm. Spreid de pompoenblokjes en de ongepelde knoflookteentjes uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 25 minuten, besprenkeld met 2 eetlepels olijfolie.
3. Schil ondertussen de rode uien, halveer ze en snijd ze in reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de halve ringen van de ui ongeveer 10 minuten, af en toe roeren. 
4. Voeg balsamicoazijn en suiker toe en laat de uien nog 10 minuten karamelliseren.
5. Laat de pompoenblokjes een beetje afkoelen en duw dan de knoflook uit de schil. Gooi de schil weg en meng de zachte knoflook goed gehakt door de pompoen.
6. Voeg de gekarameliseerde uien toe en breng op smaak met zout, peper en rozemarijn.
7. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar en laat ze 5 minuten ontdooien. Verdeel de afgekoelde vulling in het midden van de bladerdeegplakjes. Vouw alle vier de hoeken naar het midden, druk licht aan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
8. Bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Heerlijk met een salade en romige aardappelpuree.

Artikelen

285209
Bladerdeeg Vegan DV
Moin
1x6x50gr
17217
Pompoen oranje 700-1200 gr
Per stuk
1x1 st
17272
Uien rood 50-70
Per 500 gr
1x500 gr
92479
Balsamico azijn
Bio-idea
1x250 ml
934569
Rozemarijn
Blauwe Huis
1x20 gr