Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 60 minuten
  • 2 middelgrote rode uien (75 g elk)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje gemengde kruiden (peterselie, laurier en tijm) 
  • 400 g seitan in blokjes
  • 250 g (bos) paddenstoelen naar keuze
  • 200g kastanjes (zonder schil en voorgekookt)
  • 1/4 tl kaneel 
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 75g gepelde walnoothelften
  • 25g krulpeterselie
  • 1/2el granaatappelmelasse
  • 1/2 el graantjesmosterd
  • 1el maïszetmeel
  • 60ml plantaardige room
  • olijfolie, peper & zeezout
Bereiding
Stap 1:
Snij de rode ui in ringen en bak aan in wat olijfolie op middelhoog vuur in een grote stoofpot.
 
Stap 2: Eens de rode ui glazig is, voeg je de geperste look, de verse kruiden en de seitanstukjes toe.
 
Stap 3: Kruid met peper en zeezout.
 
Stap 4: Laat even aanstoven en snij ondertussen de champignons in schijfjes.
 
Stap 5: Bak de champignons mee aan met wat kaneel, nootmuskaat, peper en zeezout.
 
Stap 6: Eens de champignons gebakken zijn voeg je de walnoothelften en de kastanjes toe.
 
Stap 7: Hak de krulpeterselie fijn en voeg deze bij de stoofpot. Roer goed en laat even aanstoven.
 
Stap 8: Voeg vervolgens de granaatappelmelasse, de mosterd en een halve liter kokend water toe.
 
Stap 9: Zet het deksel op de pan en laat een half uur pruttelen op laag vuur.
 
Stap 10: Na een half uur voeg je eventueel wat maïszetmeel toe. Roer het mäiszetmeel eerst los in wat koud water.
 
Stap 11: Proef en kruid bij met peper en zeezout. Laat nog een kwartiertje pruttelen en werk af met de plantaardige room.
 
Stap 12: Serveer met geroosterde groenten, aardappelen uit de oven en een fris slaatje.

Recept van de Hobbit

Artikelen

260889
Seitan naturel
Hobbit
1x200 gr
93230
Rice Cuisine (kookroom rijst)
Provamel
1x250 ml
14441
Kastanjes gekookt
verpakt
12x200 gr
92376
Walnoten
D.N.B.
1x500 gr
17014
Paddest. mix-pakket
Odin
1x250 gr