De romige bloemkoolsoep combineert smaken en ingrediënten uit verschillende keukens. Het is een verrassende start van dit heerlijke kerstmenu.
Ingrediënten 10 personen
- 150 gram kikkererwten (blik, uitlekgewicht)
- gerookt paprikapoeder
- knoflookpoeder
- kaneel of koekkruiden
- peper
- 1½ eetlepel olie
- 2 kg bloemkool
- 8 uien
- 4 eetlepels vloeibare margarine of olie
- 10 takjes rozemarijn
- 1½ liter water
- 1¼ (groente)bouillontablet met minder zout
- 5 eetlepels rozijnen
- 15 groene olijven
- 750 ml halfvolle melk
Materialen
Bakplaat, bakpapier, staafmixer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog met een schone theedoek.
- Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, kaneel, peper en de olie door.
- Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
- Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes.
- Maak de ui schoon en snijd in dunne ringen.
- Verwarm de margarine of olie in de pan en fruit de ui.
- Voeg de bloemkool en de helft van de rozemarijn toe en bak licht.
- Voeg het water en het stuk bouillontablet toe en kook 20-25 minuten tot de bloemkool zacht is.
- Laat de rozijnen wellen in water. Snijd de rest van rozemarijn fijn en de olijven in dunne plakjes.
- Haal de takjes rozemarijn uit de soep en voeg de melk toe. Warm nog even mee.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde, romige soep.
- Serveer de soep met de kikkererwten, olijven, rozijnen en fijngesneden rozemarijn.
Bron: Voedingscentrum
Artikelen
54001
Kikkererwten blik
Bio-idea
6x400 ml
579531
Paprikapoeder gerookt mild
Blauwe Huis
1x1 kg
17130
Bloemkool
Per stuk
1x1 st
92340
Rozijnen sultana's
Horizon
1x500 gr
26330
Olijven groen zp vers
Marc't
1x125 gr
12055
Rozemarijn 250 gr
1x250 gr