Bio boodschappenlijstje
Voor 2 personen
Rendang
  • 1 ui, gepeld
  • 2 tenen knoflook, gepeld
  • 3 cm gember, geschild
  • 2 rode chilipepers
  • 1 eetl. korianderpoeder
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 eetl. kurkuma poeder
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes limoenblad
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 g gemalen kokos
  • 175 g BUMI Seitan Azië
Rijst
  • 150 g rijst
  • zout
Coleslaw
  • ¼ rode kool
  • 1 wortel
  • 1 limoen, rasp en sap
  • zout
  • 10 g verse koriander

Bereiding
Stap 1:
Snipper de ui en knoflook, hak de gember en de rode chilipepers grof. Doe samen met het koriander-, kaneel-, komijn- en kurkumapoeder in een vijzel, kleine blender of kom van een staafmixer en maal tot een fijne pasta. Als je de blender of staafmixer gebruikt, kun je een scheutje zonnebloemolie of water toevoegen om het pureren makkelijker te maken.

Stap 2: Doe de rijst samen met 225 milliliter water en een snuf zout in een pannetje waar je het deksel van hebt. Breng aan de kook op hoog vuur, doe het deksel op de pan en draai het vuur op het allerlaagst. Kook de rijst tot al het water is geabsorbeerd, circa 15 minuten. Draai het vuur uit en laat de rijst in de pan zitten tot de rest van het eten klaar is.

Stap 3: Verhit ondertussen de zonnebloemolie op laag vuur in een braad- of koekenpan. Fruit de boemboe 5 tot de olie bruin kleurt. Blijf constant roeren zodat het niet aanbrandt, het kan zijn dat je wat extra olie moet toevoegen.

Stap 4: Voeg de BUMI Seitan Azië toe samen met de kokosmelk. Kneus de stengel citroengras en doe deze samen met het limoenblad in de pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes pruttelen, tot het meeste vocht is verdampt.

Stap 5: Rooster ondertussen de gemalen kokos in een koekenpan op laag vuur goudbruin, 3 tot 5 onder constant roeren. Haal uit de pan zodat het niet door gaart en zet apart.

Stap 6: Snijd de rode kool in dunne repen en rasp de wortel. Doe in een kom en knijp de limoen erboven uit. Proef en breng op smaak met zout.

Stap 7: Voeg als het meeste vocht van de rendang is verdampt de geroosterde kokosrasp toe en breng op smaak met zout. Serveer de rendang samen met de rijst en de coleslaw en garneer met blaadjes koriander.

Normaal moet rendang heel lang op het vuur staan. Dit hoeft niet met seitan dus dan heb je lekker tijd om je eigen boemboe te maken. Vrij pittig, maar je kan altijd minder peper toevoegen.

Recept van BUMI.

Artikelen

260761
Pulled Seitan Asian
Bumi
1x175 gr
928407
Kokosmelk 20%
LandGoed
1x200 ml

 Dit kokosmelk blik...

923768
Kokos gemalen fijn
D.N.B.
1x150 gr
17180
Kool rood 700-1600 gr
1x1 st
56073
Limoen siroop
LandGoed
6x500 ml