Een bowl vol groene groente, dat is toch genieten? Dit is een uniek soepje dat je tóch op ieder moment van de dag kunt maken en eten.
Bio boodschappenlijstje
Lunch/hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min
Bio boodschappenlijstje
Lunch/hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd 30 min
- 1 rode ui
- 1 groene paprika
- 1 broccoli
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el olijfolie
- 200 gram doperwten
- 600 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 20 gram pompoenpitten
- 3 st pittige groene pepers
- 1/2 pot pesto verde
- spelt soepstengels
- 25 gram amandelen wit
Bereiding
Stap 1: Snipper de rode ui. Was de paprika, broccoli en bleekselderij en snijd alles in stukken. Snijd de kop van de pikante groene pepers.
Stap 2: Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui.
Stap 3: Voeg de paprika, broccoli, bleekselderij, doperwten toe. Bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4: Voeg het water en het groentebouillonblokje toe.
Stap 5: Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 6: Bak ondertussen de noten en zaden goudbruin in een droge koekenpan.
Stap 7: Zet het vuur uit. Voeg de pikante groene pepers toe. Maal de soep fijn met een staafmixer.
Stap 8: Roer de pesto door de soep.
Stap 9: Serveer in kommen. Garneer de soep met de noten en zaden. Serveer met gebakken naanbrood of soepstengels.
Tip: Laat de groene pepers uit de soep en je hebt een heerlijk maaltje voor het hele gezin!
Stap 1: Snipper de rode ui. Was de paprika, broccoli en bleekselderij en snijd alles in stukken. Snijd de kop van de pikante groene pepers.
Stap 2: Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui.
Stap 3: Voeg de paprika, broccoli, bleekselderij, doperwten toe. Bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4: Voeg het water en het groentebouillonblokje toe.
Stap 5: Breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken.
Stap 6: Bak ondertussen de noten en zaden goudbruin in een droge koekenpan.
Stap 7: Zet het vuur uit. Voeg de pikante groene pepers toe. Maal de soep fijn met een staafmixer.
Stap 8: Roer de pesto door de soep.
Stap 9: Serveer in kommen. Garneer de soep met de noten en zaden. Serveer met gebakken naanbrood of soepstengels.
Tip: Laat de groene pepers uit de soep en je hebt een heerlijk maaltje voor het hele gezin!
Recept van Terrasana
Artikelen
542093
Pesto Verde
Terrasana
6x180 gr
94249
Soepstengel Spelt
TerraSana
1x125 gr
17125
Bleekselderij
Per stuk
1x1 st
271059
Doperwten fijn DV 450 gr
Natural Cool
1x450 gr
92461
Olijfolie mild bakkwaliteit
LandGoed
1x1 ltr
17207
Paprika groen
Per stuk
1x1 st