Bio boodschappenlijstje
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 rode peper, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
- 1 rode ui, gesnipperd
- 150 gram maïsvlokken
- 100 gram maïskorrels uit blik + 3 eetlepels ter garnering
- 500 milliliter groentebouillon
- 200 milliliter kokosmelk
- 4 theelepels fijngesneden verse bieslook
- sap van 2 limoenen
- rasp van de schil van 1 limoen
- peper en zout naar smaak
Bereiding
Stap 1: Verhit de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui, rode peper en knoflook toe en laat in een paar minuten zacht worden.
Stap 2: Voeg de maisvlokken, de maïskorrels uit blik en groentebouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door.
Stap 3 : Voeg dan de kokosmelk toe, laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen. Breng op smaak met peper, zout, limoensap en limoenrasp.
Stap 4: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de uitgelekte maiskorrels uit blik goudbruin.
Stap 5: Verdeel de maïssoep over 4 kommen en garneer met de gebakken maïs en bieslook.
Stap 1: Verhit de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui, rode peper en knoflook toe en laat in een paar minuten zacht worden.
Stap 2: Voeg de maisvlokken, de maïskorrels uit blik en groentebouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door.
Stap 3 : Voeg dan de kokosmelk toe, laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen. Breng op smaak met peper, zout, limoensap en limoenrasp.
Stap 4: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de uitgelekte maiskorrels uit blik goudbruin.
Stap 5: Verdeel de maïssoep over 4 kommen en garneer met de gebakken maïs en bieslook.
Recept van Meesters van de Halm
Artikelen
928407
Kokosmelk 20%
LandGoed
1x200 ml
924601
Zonnebloemolie mild bak
LandGoed
1x1 ltr
92828
Zoete mais
Machandel
1x370 ml
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr
17376
Limoenen (~50 gram)
Per stuk
1x1 st
Dit kokosmelk blik...