Bio boodschappenlijstje
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst of fijngesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 150 gram maïsvlokken
  • 100 gram maïskorrels uit blik + 3 eetlepels ter garnering
  • 500 milliliter groentebouillon
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 4 theelepels fijngesneden verse bieslook
  • sap van 2 limoenen
  • rasp van de schil van 1 limoen
  • peper en zout naar smaak
Bereiding
Stap 1:
Verhit de olie in een pan en voeg de gesnipperde ui, rode peper en knoflook toe en laat in een paar minuten zacht worden.

Stap 2: Voeg de maisvlokken, de maïskorrels uit blik en groentebouillon toe, breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat 15 minuten pruttelen en roer regelmatig door.

Stap 3 : Voeg dan de kokosmelk toe, laat het geheel nog enkele minuten op temperatuur komen. Breng op smaak met peper, zout, limoensap en limoenrasp.

Stap 4: Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de uitgelekte maiskorrels uit blik goudbruin.

Stap 5: Verdeel de maïssoep over 4 kommen en garneer met de gebakken maïs en bieslook.

Recept van Meesters van de Halm

Artikelen

928407
Kokosmelk 20%
LandGoed
1x200 ml

 Dit kokosmelk blik...

924601
Zonnebloemolie mild bak
LandGoed
1x1 ltr
92828
Zoete mais
Machandel
1x370 ml
172125
Pepers rood 100 gram
Per 100 gr
1x100 gr
17376
Limoenen (~50 gram)
Per stuk
1x1 st