Een hoofdgerecht met veel verschillende smaken. Van zoete dadels tot hartige koekjes. Echt een feestje.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 65 gram linzen (blik, uitlekgewicht)
- 1 eetlepel zonnebloempitten
- ¼ ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine of olie
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel gerookt paprikapoeder
- ¼ theelepel komijnpoeder
- ½ eetlepel ketjap met minder zout
- ½ theelepel mosterd
- 2 takjes peterselie
- 1 takje dille
- peper
- 50 ml magere (Griekse) yoghurt
- 100 gram rode kool
- 2 dadels (zonder pit)
- 1 stuk steranijs
- 1 laurierblad
- ½ eetlepel (rode wijn)azijn
- 250 gram aardappel
- 100 gram pastinaak
- 50 ml halfvolle melk
Materialen
Keukenmachine of staafmixer
Bereiding
- Spoel de linzen en laat uitlekken in een vergiet.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge pan en laat afkoelen op een bord.
- Maak de ui schoon en snijd fijn.
- Verwarm de helft van de margarine in een pan en fruit de ui zacht.
- Voeg de knoflookpoeder, paprikapoeder, komijn en peper toe en bak een minuut mee.
- Voeg de ketjap toe en zet het vuur uit.
- Was de kruiden en snijd klein.
- Doe de zonnebloempitten, linzen, gebakken ui, de helft van de peterselie en de mosterd in een keukenmachine en draai kort tot een smeuïg geheel. Het hoeft niet helemaal glad.
- Doe het mengsel in een kom, druk het aan en zet minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
- Meng de yoghurt met de rest van de peterselie, de dille en peper in een kom en zet in de koelkast tot gebruik.
- Maak de rode kool schoon en snijd in dunne repen.
- Snijd de dadels in dunne ringen.
- Kook de rode kool met de dadels, steranijs, laurierblad en azijn in een bodempje water 20-25 minuten tot het zacht is. Haal na het koken het laurierblad en steranijs uit de pan.
- Maak de aardappels en pastinaak schoon en snijd ze in stukken. Kook in een bodempje water 15-20 minuten gaar.
- Maak 4-5 kleine koekjes van het linzenmengsel. Verwarm de rest van de margarine in de pan en bak daarin de linzenkoekjes in 10 minuten gaar. Keer af en toe voorzichtig.
- Breng de melk aan de kook. Stamp de gare aardappelen en pastinaak fijn en maak er met hete melk en peper een puree van.
- Serveer de linzenkoekjes met de yoghurtdip, aardappel-pastinaakpuree en rode kool.
Artikelen
92836
Linzen blik
Bio-idea
1x400 ml
92359
Zonnebloempitten
D.N.B.
1x500 gr
17180
Kool rood 700-1600 gr
1x1 st
934567
Steranijs
Blauwe Huis
1x30 gr
92335
Dadels zonder pit(Deglet Nour)
D.N.B.
1x500 gr
92472
Ketjap manis
Yakso
1x250 ml