Vis in notenkorst klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemaal niet. Samen met de geroosterde venkel en zoete aardappelpuree combineer je stevige met zachte, warme smaken. Zelfs de kleuren zijn helemaal in kerstsfeer.

Ingrediënten voor 1 persoon
  • 150 gram venkel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ teentje knoflook
  • (gedroogde) tijm
  • peper
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • 100 gram kabeljauwfilet
  • verse kruiden zoals peterselie en dille
  • ½ citroen
  • 15 gram amandelen
  • 10 gram oude kaas 30+ (geraspt)
  • 200 gram zoete aardappel
  • 40 ml halfvolle melk
  • kaneel of koekkruiden

Materialen
Ovenvaste schaal of bakplaat met bakpapier


Bereiding
  1. Maak de venkel schoon en snijd in parten. Schep de parten om met olijfolie en leg in een ovenvaste schaal of op een bakplaat met bakpapier.
  2. Pel de knoflook en snijd een helft fijn en de andere helft in dunne plakjes.
  3. Strooi peper over de venkel, leg de dunne plakjes knoflook erop en druppel de ahornsiroop erover.
  4. Laat de venkel 30-45 minuten bij 175 °C garen in de oven.
  5. Leg de kabeljauwfilet in een ovenvaste schaal en bestrooi met peper.
  6. Was de kruiden en hak grof.
  7. Was de citroen en rasp wat schil af. Snijd de citroen in plakjes.
  8. Hak de amandelen, de kaas, de kruiden en de citroenrasp in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  9. Verdeel dit mengsel over de kabeljauwfilet en bak in 20-25 minuten bij 175 °C gaar in de oven.
  10. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  11. Giet de aardappels af.
  12. Breng de melk aan de kook. Maak van de gare aardappels met hete melk een puree. Breng op smaak met wat kaneel.
  13. Serveer de puree samen met de geroosterde venkel en het kabeljauwfilet. Garneer met plakjes citroen en verse kruiden.
 

Artikelen

92674
Ahornsiroop kl.A
Terrasana
1x250 ml
279342
Kabeljauw DV 500 gr
Food4Good
1x500 gr
17008
Zoete bataat grof
1x1 kg
578134
Koekkruiden
Blauwe Huis
5x30 gr
53000
Amandelen
D.N.B.
8x200 gr
17275
Venkel
1x500 gr