Bio boodschappenlijstje
Hoofdgerecht, 2 personen, bereidingstijd 45 min

  • 100 gram zoete aardappel of wortel
  • 1 puntpaprika
  • 100 gram courgette
  • teentje knoflook
  • halve ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 100 milliliter (plantaardige) melk
  • 50 gram quinoavlokken
  • theelepel paprikapoeder
  • 60 gram cashewspread
  • 1 theelepel citroensap
  • 10 gram tahini
  • gedroogde basilicum en peterselie

Bereiding

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Was en snijd de groente in kleine blokjes.

Stap 2: Doe de groenten in een schaal en strooi er peper, zout, paprikapoeder en olijfolie overheen. Rooster de groenten 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3: Doe de quinoavlokken samen met de plantaardige melk in een kommetje zodat het wat kan weken.

Stap 4: Voeg in een schaaltje de cashewspread, tahini, zout en het citroensap samen in een schaaltje. Meng het tot een geheel.

Stap 5: Wanneer de groenten gaar zijn voeg je alles samen in een ovenbestendigd schaaltje. De gewelde quinoa, de groente en de spreadmix. Meng alles goed door elkaar en doe het in een ovenbestendige schaal. Laat het nog voor ongeveer 15 minuten in de oven bakken. Garneer met de gedroogde kruiden.

Recept van Meesters van de Halm en jengoesnuts ontwikkelde dit heerlijke recept.

Artikelen

51263
Quinoavlokken G.V.
de Halm
6x500 gr
10211
Zoete bataat 400/600
1x6 kg
92463
Olijfolie ext.vierge
LandGoed
1x1 ltr
92570
Cashewpasta gebrand
Horizon
1x350 gr
934531
Paprikapoeder mild
Blauwe Huis
1x30 gr
924808
Citroensap knijpfles
Bio-idea
1x200 ml