Bio boodschappenlijstje
Ingrediënten voor ca. 20 taartjes, elk ongeveer 5 cm in doorsnee
Voor het korstdeeg:
  • 300 g tarwebloem
  • 80 gr poedersuiker
  • 200 gr margarine
  • 100 gr gedroogde peulvruchten
Voor de gezouten karamel:
  • 200 gr kokosbloesemsuiker
  • 50 gr kokosolie
  • 60 ml sojaroom
  • Zout
Voor de chocoladecrèmevulling:
  • 160 ml romige kokosmelk
  • 2 tabletten Sweet Nibs & Sea Salt
  • Zoutvlokken of fleurs de sel
  • 18 mini zoutkrakelingen
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Stap 2: Meng voor het korstdeeg de bloem met de suiker in een grote kom. Verkruimel de koude margarine met je vingertoppen in de bloem. Kneed snel tot een bal, dek af en zet in de koelkast.

Stap 3: Vet kleine taartvormpjes - of muffinvormpjes - in met een beetje margarine. Rol het deeg uit tot een dikte van iets minder dan 3 mm, bekleed de taartvormpjes ermee tot aan de rand (voor muffinvormpjes een rand van 2 cm hoog), zet het 20 minuten in de koelkast.

Stap 4: Leg vervolgens kleine stukjes bakpapier op het deeg en druk het deeg goed aan. Bak ongeveer 17 minuten in de oven op de middelste plank. Laat afkoelen op een rooster in de vormpjes.

Stap 5: Kook voor de karamel de suiker met 3 el water in een kleine steelpan op een matig vuur tot de suiker dikker wordt en een donker gouden kleur krijgt. Indien mogelijk niet roeren, anders vormen zich gemakkelijk kristallen in het suikermengsel.

Stap 6: Haal de karamel van het vuur, voeg de kokosolie toe en klop tot een gladde massa.

Stap 7: Voeg vervolgens de sojaroom toe, zet terug op het fornuis en roer tot de suiker is opgelost. Laat indien nodig nog wat inkoken tot de karamel dikker wordt. Breng op smaak met een klein snufje zout. Opgelet! Heel heet! Verdeel de karamelsaus dun over de bodem van de taartjes.

Stap 8: Hak voor de chocoladecrèmevulling 2 tabletten Sweet Nibs & Sea Salt grof en doe in een kommetje.

Stap 9: Breng de kokosmelk in een kleine steelpan aan de kook en giet de chocolade erover. Roer tot de chocolade smelt en zich met de kokosmelk vermengt.

Stap 10: Giet de chocoladecrème over de karamellaag in de tartelettes, versier met zeezout en gezouten pretzels en zet koel weg.

Recept van Lovechock

Artikelen

594361
Chocolade Nibs Zeezout 85%raw
Lovechock
8x70 gr
928406
Kokosmelk 20%
LandGoed
1x400 ml

 Dit kokosmelk blik...

941665
Zoute krakelingen
E.Hauser
1x125 gr
92348
Poedersuiker str.bus
YON
1x125 gr
93231
Soja Cuisine (kookroom soja)
Provamel
1x250 ml
50135
Tarwebloem BD
Bedeco
1x5 kg