Deze pizza draait vooral om artisjokharten, maar vlak ook de verse mozzarella, romige pesto en de uitgespoken smaak van de zongedroogde tomaten niet uit. Een van de beste artisjok-tomaat pizza’s die we kennen.

Bio boodschappenlijstje
  • 1 bol Deli Dough Tumeric pizzadeeg
  • 2-3 el tomatensaus
  • 2 handen geraspte mozzarella (ongeveer 100 gr)
  • 4-5 zongedroogde tomaten
  • 5-6 artisjokharten in kwarten (uit pot of blik)
  • 7-8 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 4-5 groene olijven, zonder pit en gehalveerd
  • 1/2 bol verse buffelmozzarella, in grove stukken gescheurd
  • 1/2 el verse pesto
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 250ºC, met daarin alvast een pizzasteen of zware bakplaat.

Stap 2: Rek een ontdooide bol Deli Dough pizzadeeg uit tot een ronde pizzabodem van ongeveer 30 cm doorsnede. Voor het beste resultaat doe je dit met de hand in plaats van met een deegroller

Stap 3: Bestrooi de bakplaat of pizzasteen met bloem en bak de uitgerekte pizzabodem 3 minuten tot het deeg iets begint te rijzen.

Stap 4: Haal de pizzabodem uit de oven, verdeel de tomatensaus met de onderkant van een grote bolle lepel over de bodem en strooi er de helft van de geraspte mozzarella over.

Stap 5: Verdeel de zongedroogde tomaten, artisjokharten, cherrytomaatjes, olijven, buffelmozzarella en de rest van de geraspte mozzarella als topping voor je pizza.

Stap 6: Plaats de pizza terug in de oven. Als je de pizza op de steen of direct op de bodem van de oven legt, krijg je een extra knapperige korst.

Stap 7: Bak de pizza 8-10 minuten.

Stap 8: Serveer je zelfgemaakte pizza met de verse pesto.

Recept van Deli Dough

Artikelen

23815
Buffelmozzarella
Vallee Verte
1x125 gr
54030
Artisjokharten
Bioverde
1x150 gr
92916
Olijven groen z.pit
Epikouros
1x315 gr
928629
Zongedr.tomaten in olie
Bio-idea
1x190 gr