Een smaakbeleving voor je gasten. De bulgur zorgt voor een nootachtige smaak en de dille voor een extra verrassing.
Ingrediënten 10 personen
- 750 gram bulgur
- 5 eetlepels olie
- 5 uien
- 10 teentjes knoflook
- 1 kg wortel
- 2½ courgette
- 50 gram dille
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 2 eetlepels gedroogde oregano
- 1 kg tomatenblokjes zonder zout (blik)
- 2½ (groente)bouillontablet met minder zout
- 2 liter water
- 1½ kg witte bonen of limabonen (uitlekgewicht, blik)
Bereiding
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
- Was de dille en hak deze fijn.
- Was de wortel en courgette. Snijd de wortel in plakjes en de courgette in blokjes.
- Verhit de olie in een stoofpot op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook zacht.
- Voeg de wortel en courgette toe en bak ze 8 minuten mee.
- Voeg de dille en gedroogde kruiden en specerijen toe en bak deze kort mee.
- Voeg de tomatenblokjes, bouillontablet en het water toe.
- Spoel de witte bonen en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de pan en roer ze door de groente.
- Laat het stoofgerecht sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.
- Serveer het stoofgerecht met de bulgur. Garneer eventueel met verse dille.
Artikelen
92391
Bulgur
D.N.B.
1x500 gr
17155
Courgette
Per stuk
1x1 st
934531
Paprikapoeder mild
Blauwe Huis
1x30 gr
928351
Boterbonen blik
Bio-idea
1x400 ml
934347
Komijnzaad gemalen
Blauwe Huis
1x25 gr
12056
Dille 250 gr
1x250 gr