Bio boodschappenlijstje
Voorgerecht, 4 personen, bereidingstijd 30+ min

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 klein ei
  • 1 grote aardappel (ca. 200 gram)
  • peper, tijm
  • ½ sjalotje
  • 75 gram gemengde paddenstoelen
  • bieslook of (rucola)sla
Keukengerei
  • 4 ovenvaste schaaltjes, stukje bakpapier
Bereiding

Stap 1:
Warm de oven voor op 200 °C. Knip 4 repen bakpapier en leg ze in de schaaltjes. Vet de schaaltjes met het bakpapier in met een beetje olie.

Stap 2: Klop het ei los.

Stap 3: Schil de aardappel en rasp hem met een fijne rasp of in de keukenmachine. Meng er 2 lepels van het losgeklopte ei, wat peper en tijm door.

Stap 4: Verdeel de aardappel over de 4 schaaltjes, druk dit aan tot een rand van ca. 1 cm tot er bakjes ontstaan. Bak de bakjes in de hete oven in 15 minuten gaar en goudgeel.

Stap 5: Snijd het stukje sjalot klein.

Stap 6: Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes.

Stap 7: Fruit de sjalot in de overgebleven olie zacht. Bak de paddenstoelen kort mee.

Stap 8: Maak het op smaak met peper en tijm. Neem de pan van het vuur.

Stap 9: Meng de rest van het ei door de paddenstoelen. Schep dit in de vier aardappelbakjes.

Stap 10: Bak de pasteitjes in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar.

Stap 11: Leg ze op bordjes en garneer met wat bieslook of sla.

Artikelen

10233
Luxe paddest. mix verpakt
Odin
4x150 gr
92461
Olijfolie mild bakkwaliteit
LandGoed
1x1 ltr
21409
Eieren 30 stuks
Bedeco
1x30 st
170001
Aardappel grof Cammeo 65+
1x1 kg
17273
Uien sjalot
Per 250 gr
1x250 gr
18042
Rucola verpakt 100gr
Odin
1x100 gr